Ik red mijn wereld

Mijn nieuwe inzichten in ‘kraamkost’ en andere kraamcadeaus

Kraamkost

Alweer enige tijd geleden schreef ik een post overgroenere’ kraamcadeaus. Na het zien van de aflevering ‘freezermeals’ van ‘basics with babish’ (een youtube-kanaal over koken) heb ik een nieuw inzicht. Zo vertelde ik eerder dat ik ooit cadeaubonnen kreeg voor ‘kraamkost’ en dat dat een fijn cadeau was. In zijn filmpje ‘freezermeals‘ laat Andrew Rea (hij heet niet echt Babish) zien hoe hij kraamkost maakt voor een jonge vader en het geheel diepgevroren laat bezorgen. Natuurlijk! Waarom heb ik dat niet eerder bedacht…. Op het moment dat je geen tijd/zin/energie hebt om te koken als nieuwbakken ouder is het te kort dag om een cadeaubon inzetten bij je vrienden en/of familie (dat vereist namelijk planning) en iets uit de vriezer trekken kan altijd. De gouden tip is dus: geef bevroren kraamkost i.p.v. bonnen die op een later moment in te zetten zijn.

In de test: bevroren kraamkost

Op een woensdagavond werd in onze omgeving baby C geboren en we besloten de proef op de som te nemen. Baby C was nummer 3, dus we wisten dat de ouders alles wat ze nodig zouden kunnen hebben al in huis hadden. Daarom besloten we voor kraamkost gedaan. We bedachten dat dit in de eerste dagen het meest welkom is en dus werd een groot deel van het weekend besteed aan koken.

Op maandagochtend ging mijn man op weg naar zijn werk langs met verschillende smaken en porties diepgevroren verse pastasauzen en een halve citroentaart. Zijn bezoek was niet aangekondigd om vooral de newborn-bubbel niet te verstoren. Kwestie van aanbellen, uitleggen wat je cadeau is en dat afgeven en zeggen dat je op een later moment op visite komt. Ons cadeau werd enthousiast ontvangen en meteen die avond zouden ze de eerste portie opeten. Ook na afloop kregen we appjes hoe lekker de kinderen en ouders gegeten hadden en dat het zo gewaardeerd werd. Voor herhaling vatbaar dus!

Kraamcadeau idee: wasbare zwemluier

Mijn andere inzicht was naar aanleiding van een cadeautje wat ik deze week van een van mijn schoonzusjes kreeg; een wasbare zwemluier. Mijn experiment met wasbare luiers faalde, maar dit is een stuk gebruiksvriendelijker dan wasbare luiers. We vonden deze zwemluier ook fijner dan een reguliere zwemluier. Wegwerpzwemluiers trek je namelijk uit door de zijkant stuk te scheuren, met als gevolg dat je bij het aantrekken extra oplet omdat je bang bent de luier stuk te maken. Ook de maatvoering is een voordeel; door de drukkers kun je de broekjes makkelijk verstellen.

Veel ouders trekken hun kind ook bovenop de wegwerpzwemluier nog een zwempakje/broekje aan omdat zwemluiers er niet zo leuk uitzien. Bij wasbare zwemluiers is dat echt niet nodig! Ze zijn er in allerlei motiefjes. Echt een leuk cadeau! Dit kun je eventueel combineren met een bijdrage aan babyzwemmen.

Mobiele versie afsluiten