DIY

Duurzame visitekaartjes

16 december 2023

Steeds meer ondernemers proberen duurzamere keuzes te maken. Dat varieert van energieverbruik, zonnepanelen en manier van bezorgen tot de keuze van het lettertype waarmee inkt bespaard wordt. Ook over visitekaartjes wordt steeds meer nagedacht door bijvoorbeeld andere inkt of papiersoort te gebruiken of bloemzaadjes toe te voegen zodat de kaart ook een andere functie kan hebben.

Ik dacht dat ik ondertussen alles wel gezien had tot ik deze week er een van ‘Green Hill Ecotours’ in Rwanda in mijn handen kreeg geduwd. Ze verzorgen o.a. tochten om gorilla’s te spotten. Hun kaartje heeft het formaat van een ansichtkaart en de voorkant bestaat uit een grote foto van een berggorilla. Op de achterkant staat een QR-code die je naar hun website leidt en de naam van het bedrijf, slogan en telefoonnummer. Dit staat echter op strategische plekken zodat je het ook echt als een ansichtkaart kunt gebruiken. De QR-code staat op de plek van de postzegel en de rest van de informatie zoals je die ook op een vakantiekaart ziet. Er zijn zelfs lijntjes waarop je een adres kunt schrijven.

Wat een superleuk idee! Ik kan me voorstellen dat dit visitekaartje ook echt gebruikt wordt als ansichtkaart. Bovendien zal het op menig prikbord lang blijven hangen omdat het gewoon een mooie foto is waardoor je ook vaker aan het bedrijf denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *