Food | Persoonlijk | Thuis

Mijn laatste recycleprobleem: een lege bierkrat (+oplossing)

24 september 2021

Lange tijd stond er een lege bierkrat in onze schuur. Statiegeld flesjes kan ik gewoon inleveren bij het bezorgen van de boodschappen. Die lege bierkrat helaas niet. Tijdens mijn laatste opruimsessie was ik het zat. Die bierkrat moest en zou weg. Hoe moeilijk kon het zijn?

Ik fietste met de bierkrat in de bakfiets naar de lokale supermarkt. Ik deed de boodschappen in mijn karretje en haalde de krat eruit om in te leveren. Helaas nam de flessenautomaat de krat niet terug. Volgens de melding op de machine omdat er geen lege kratten geaccepteerd werden. Waarom was mij niet duidelijk. Ik had de krat immers in de supermarkt gekocht en daar statiegeld betaald waarom zou ik hem dan niet in kunnen leveren? Volgens de dame van de supermarkt konden alleen volle kratten worden ingeleverd. Als dit waar zou zijn zou iedereen die wel eens een flesje kapot heeft laten vallen een probleem hebben.

Het moet mogelijk zijn om kratten in te leveren waarbij een of meerdere flesjes missen omdat die bijvoorbeeld kapot gevallen zijn. Dus dan komt de vraag: Hoeveel flesjes moeten er in een krat zitten om een krat in te leveren? Ik legde twee flesjes Leffe Blond koud en ‘offerde me op’ in de naam van de wetenschap :-). Het antwoord: 1 flesje.

Dus heb je een lege krat die in de weg staat? Stop er 1 flesje in en je kunt het gewoon inleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *