DIY | Persoonlijk | Uit

Cadeautip voor een paardenliefhebber (ervaring i.p.v. cadeau)

19 november 2023

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat overal weer verlanglijstjes worden gemaakt. Maar wat geef je iemand die alles al heeft? Persoonlijk heb ik sowieso een voorkeur voor ervaringen i.p.v. cadeaus. Daarom deze tip voor iemand die van paarden houdt (zoals mijn vriendin I). Daarom togen we op een zondagmiddag met drie vriendinnen naar de Hollandsche Manege in Amsterdam. We bezochten daar een demonstratie van het carrousel en maakten kennis met een dameszadel.

De Hollandsche Manege is de oudste rijschool van Nederland. De manage is gelegen pal tussen de Overtoom en het Vondelpark. In het carrousel worden ook dameszadels gebruikt en dit valt onder cultureel erfgoed aangezien het vrijwel nergens meer wordt gebruikt.

Na afloop van de demonstratie mochten we zelf ook een rondje proberen. Superleuk voor de echte paardenliefhebber (mijn vriendin I), interessant voor een ander (mijn vriendin E) en een overwinning op mezelf voor ondergetekende die paarden best groot vind 🙂 .

Behalve de locatie en het rijden met dameszadel is ook het historische pand interessant om te kijken. Een van de dames die daar reed was zo vriendelijk om al onze vragen te beantwoorden en achtergrondinformatie te geven. Zo liet ze zien hoe er aan dierenwelzijn is gewerkt door bijvoorbeeld de boxen te vergroten en vertelde ze over de geschiedenis. Ook aan de duurzaamheid wordt gewerkt. Zo ligt er boven de bak die wordt gebruikt voor o.a. springlessen een dak van lichtdoorlatende zonnepanelen die genoeg opbrengen voor de hele manege.

Ik denk dat het rijden op een dameszadel voor heel veel paardenliefhebbers een interessante ervaring is! En voor iedereen die minder met paarden heeft, de paarden van de Hollandse Manege worden geselecteerd op hun karakter en zijn echt heel rustig. Zo hebben ze de laatste jaren meerder politiepaarden geleverd en mocht ik ook het paard van Sinterklaas aaien.

Kijk voor meer informatie op: https://levendpaardenmuseum.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *