DIY | Thuis

Hoe zou een warmtepomp bevallen? Check de nationale duurzame huizen route!

21 oktober 2019

Toen we in ons huis kwamen wonen hebben we vrijwel meteen zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Sterker nog, toen we naar een huis zochten was een van de dingen die op het wensenlijstje stonden ‘of het mogelijk was zonnepanelen te plaatsen’ a.k.a. een gunstige positie van het dak t.o.v. de zon.

Vaak is het makkelijker dit soort dingen uit te voeren als iemand in je omgeving al iets soortgelijks heeft gedaan zodat je op hun ervaringen af kunt gaan. Tips waar je op moet letten of wat je vooral NIET moet doen.

Tegenwoordig filosoferen we soms over een warmtepomp i.p.v. stadsverwarming. We hebben ook wel mensen gesproken die voor een warmtepomp hebben gekozen, maar hoe bevalt het om stadswarmte in te ruilen? Graag zou ik dus eens kijken bij iemand die deze keuze heeft gemaakt om te zien wat voor haken en ogen daaraan zitten.

En komende maand krijg ik de kans! Zaterdag 2 en 9 november is het namelijk zover; de nationale duurzame huizen route! Huiseigenaren uit het hele land laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Dus ook bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie en een overzicht plus aanmelden op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *