Kids | Persoonlijk | Thuis

Lesgeven in de ‘intelligente lockdown’: een inkijkje

27 april 2020

Inmiddels zitten we al weer 6 weken met het hele gezin thuis en mijn man en ik werken allebei vanuit huis. Ik ben docent en val dus onder de ‘cruciale beroepen’. Mijn dreumes gaat echter niet naar het kdv omdat ze regelmatig een snotneus heeft en ook onze kleuter is thuis. In het begin mocht ik me nog op school vertonen om vanaf daar mijn videolessen te doen, maar ook op onze school geldt ‘werk zoveel mogelijk thuis’. Lesgeven doe ik dus vanuit huis.

Inmiddels is de school wel weer open voor de schoolexamens van de eindexamenleerlingen. Ik heb de afgelopen weken een aantal keer mogen surveilleren en dat was een gek gezicht. Waar normaal gesproken het theater en schoolplein vol staat met leerlingen stonden ze nu elk op een stip op het schoolplein die op voldoende afstand van elkaar geverfd waren.

Leerlingen krijgen digitaal les. Eerst via Zoom, maar inmiddels via Microsoft Teams. De videolessen zijn natuurlijk niet ideaal met twee kleine kinderen thuis, maar ik probeer het beste ervan te maken inclusief demonstratie-practica voor de webcam (ik geef scheikunde).

Verder laat ik leerlingen thuis proefjes doen die met het thema te maken hebben en deze filmen met hun telefoon en inleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *