Food | Thuis

Mijn ‘Too Good To Go’ Challenge

2 september 2019

Sinds enkele maanden gebruik ik de app ‘too good to go‘. Via deze app kun je voor een zacht prijsje een verrassingsbox kopen van een winkel of restaurant met daarin producten of maaltijden die op/tegen de datum aan zitten en anders weg worden gegooid.

Dit bevalt heel goed maar als het ter sprake komt krijg ik vaak de vraag ‘ ja maar wat krijg je dan?’. Dat je bij de bakker brood krijgt en bij de visboer vis (wel zeker een aanrader!) lijkt me geen verrassing. Bij een supermarkt kan er natuurlijk van alles bij zitten dus daarom mijn ‘challenge’ van afgelopen week. Wat kreeg ik voor 3 euro bij de supermarkt en wat maakten we er mee?

In ons pakket zat o.a.:

  • een pompoen
  • een kokosnoot
  • fruit
  • 2 pakjes gesneden kipfilet (broodbeleg)
  • 2 stuks bindsla (Little Gem)
  • wat losse groente zoals een rode biet en zoete aardappel

Helaas vindt mijn man pompoen niet lekker, daarom besloot ik er babyhapjes van te maken. Ik schat dat ik na het verwijderen van de zaden en minder mooie plek zo’n 800 gram overhad. Dit heb ik in kleine deelblokjes ingevroren. We kunnen dus even vooruit, gelukkig valt het ontzettend in de smaak!

De kokosnoot…. Tja, we koken wel eens met kokosmelk maar een hele kokosnoot hadden we nog nooit gebruikt. Mijn man pakte de uitdaging aan en bedacht een toetje gebaseerd op rijstepap maar dan met kokosmelk gemaakt van verse kokosnoot.

Toetje gemaakt met de kokosnoot

Het fruit heb ik (heel saai) gewoon opgegeten als tussendoortjes. Smaakte goed!

Omdat ik vrij veel kipfilet kreeg die al op de datum was heb ik daar tosti’s van gemaakt.

Tosti’s: altijd goed!

De sla hebben we gebruikt om een bonenschotel op te serveren en daarmee opgegeten, lekkere combinatie!

De losse groenten hebben we gebruikt door pastagerechten etc.

Wederom was het weer een prima pakket waar we lekker van hebben gegeten!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *