Kids | Uit

Gratis uitje: Spelen bij natuurspeeltuin ‘de plek’ in Almere

13 augustus 2021

Onze peuter is een echt buitenkind en doet dan ook niets liever dan buiten spelen. Stiekem wacht ik tot de Bever me belt met de vraag of ze niet met haar modderige natte hoofd op een poster wil met de slogan ‘niemand is een binnenmens’ ­čÖé . Geen plas is te klein (of te diep) om met haar loopfiets, of gewoon stampend doorheen te sjezen. Ik kreeg de tip eens bij natuurspeelplaats ‘de plek’ te gaan kijken en nam haar mee naar deze natuurspeeltuin met waterspeeltuin.

Meer dan een uur heeft ze zich kostelijk vermaakt zonder dat ik veel meer hoefde te doen dan te zwaaien als ze ergens opdook en ‘ hallo!’ te roepen. Ze was toen nog niet klaar, maar de lucht werd zo donker dat het verstandig was weer richting huis te gaan. Favoriet was het speelhuisje (zie foto hierboven) waarin een tweede verdieping zit waar ze via een trappetje in het huisje naartoe kon klimmen.

Op nummer twee van haar favorietenlijstje stond de waterpomp in de waterspeeltuin, al verliet ze die weer een aantal keer om toch nog eens in het huisje te klimmen. Ook de lange tunnel vond ze erg leuk en ze heeft ook over de planken gelopen om het water over te steken. Helaas werd het daarna minder weer, dus de grote schommel en glijbaan heeft ze niet uitgebreid getest. Maar zoals ze zelf blij riep ‘morgen weer!’ dus de rest van de speeltuin gaan we binnenkort nog uitgebreid ontdekken!

Ook voor oudere kinderen is dit een leuke speeltuin. Onze 6-jarige was eerder al een keer geweest met een vriendje en heeft zich ook ontzettend goed vermaakt en ook voor kinderen ouder dan dat zijn er een aantal meer uitdagende spelmogelijkheden te vinden.

Locatie: Natuurspeeltuin ‘de Plek’ , Almere Haven. Gezien Almere Haven erom bekend staat dat je altijd de weg moet zoeken heb ik in de speeltuin mijn telefoon om co├Ârdinaten gevraagd: 52.3375908, 5.1962565 (52┬░20’15.3″N 5┬░11’46.5″E). Deze kun je zo invoeren op Google Maps :-).

Het is aan te raden om een handdoek en droge kleding mee te nemen en kleding & schoeisel te dragen dat nat/vies mag worden.

Ook zin om te spelen? Op de website van IVN vind je natuurspeeltuinen bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *